PERSBERICHT - Box&breakfast overgedragen aan lokale ondernemers

“De pioniersfase is voorbij. Als gemeente vinden we dat de tijd rijp is om Box&breakfast over te dragen aan ondernemers.” Met deze woorden droeg wethouder Désiré van Laarhoven de toeristische trekpleister over aan Liane Schellekens van Ruitersportschool De Rekkendonken, een van de huidige exploitanten. Daarnaast is er nog ruimte voor andere ondernemers om te participeren in het project.

Unieke recreatiebeleving

Box&breakfast is uitgegroeid tot een unieke recreatiebeleving. In de afgelopen vier jaar (2018 t/m 2021) hebben in totaal bijna 1.400 personen overnacht in de boxen. Daarmee is in totaal zo’n € 17.000 opgehaald voor natuurontwikkeling. Mede met de opbrengsten van 2018 en 2019 zijn de natuurontwikkelingsgebieden Rouwbommel 2 en 3 aan de Goossen Bunder gerealiseerd. Voor de opbrengsten van 2020 en 2021 wordt nog een natuurproject uitgewerkt door de Natuurwerkgroep Liempde in overeenstemming met de gemeente.
 

Overname van het project

Liane Schellekens van Ruitersportschool De Rekkendonken heeft de afgelopen twee jaar met veel enthousiasme deelgenomen aan het project. Zij heeft aangeboden om het project over te nemen, inclusief twee van de boxen. “Wij zijn uiteraard erg blij dat zij dit mooie project wil overnemen,” zegt wethouder Van Laarhoven. “Via deze weg roep ik andere ondernemers op zich bij de gemeente te melden als ze interesse hebben om een van de resterende boxen (drie stuks) over te nemen.”

Onderscheidende verblijfsaccomondaties

Box&breakfast werd in het leven geroepen om een recreatief en onderscheidend aanbod te bieden voor Boxtel. Het concept is door de gemeente in nauwe samenwerking met ondernemers ontwikkeld. Voor de realisatie van de boxen, maar ook voor de exploitatie ervan. Dit is de afgelopen vier jaar verzorgd door diverse eigenaren van horeca en verblijfsaccommodaties. Verder is er een nauwe samenwerking met de Natuurwerkgroep Liempde. Zij zorgen voor de bijzondere locaties en voor de ontwikkeling van de natuur die gekoppeld is aan de opbrengsten van de overnachtingen. Van elke overnachting wordt 25 euro besteed aan natuurontwikkeling. Het concept van Box&breakfast blijft na de overdracht hetzelfde. Hiervoor wordt een overeenkomst gesloten tussen de betrokken ondernemers, Natuurwerkgroep Liempde en de gemeente.