Persbericht: Leerlingen nemen cheque van snelheidsmeter in ontvangst

Leerlingen van de Vorsenpoel kregen dinsdagmiddag 11 januari een cheque van €1000,- uitgereikt door wethouder van Nistelrooij. In september heeft er een snelheidsmeterspaarpot aan de Hendrik Verheeslaan gestaan. Een aantal kinderen van de school had deze snelheidsmeter aangevraagd. Wanneer auto’s zich aan de toegestane snelheid van maximaal 30 km per uur hielden kwam er geld in de digitale spaarpot bij. De kinderen hebben een goed doel voor het geld gekozen: twister op het schoolplein. 

De twister wordt in het voorjaar als het weer wat warmer is buiten, aangebracht op het plein. De kinderen verheugen zich er al enorm op.

Tijdens de actie met de snelheidsmeterspaarpot hield de ruime meerderheid van de auto’s zich keurig aan de maximale snelheid. We hoopten dat de mensen langzaam zouden blijven rijden. Wat iedereen erg jammer vindt, is dat nu blijkt uit metingen in het najaar dat er toch weer iets harder gereden wordt. De gemiddelde snelheid ligt net iets boven de 30 km per uur. De kinderen willen graag veilig naar school en zijn van plan om een oproep te doen in de krant om iedereen te vragen rustiger te rijden.