PERSBERICHT: Visie Bezoekerseconomie Boxtel krijgt vervolg

Om Boxtel en de kernen Liempde, Esch en Lennisheuvel aantrekkelijker te maken voor inwoners en bezoekers is het traject Bezoekerseconomie Boxtel opgezet. Eind 2022 heeft de gemeenteraad van Boxtel de visie Bezoekerseconomie unaniem vastgesteld. Ook werd een motie aangenomen om voor de verdere uitwerking extra menskracht ter beschikking te stellen. Nu is het tijd voor het vervolg; de uitvoering van deze visie. Er is een regiegroep gevormd, een onafhankelijk voorzitter benoemd en een regisseur aangesteld. 

Startbijeenkomst

Op donderdag 9 maart vindt om 19.30 uur de startbijeenkomst plaats in kunstcafé Coupé te Boxtel. Voor deze bijeenkomst zijn de deelnemers van de verschillende platforms uitgenodigd.

Regiegroep Bezoekerseconomie

In de voorbije maanden is een overlegstructuur opgezet om de visie Bezoekerseconomie ook daadwerkelijk te gaan uitvoeren. Er zijn drie platforms gevormd: retail, horeca & evenementen en toerisme & recreatie. Om te waarborgen dat de platforms ook integraal gaan werken, wordt er een regiegroep Bezoekerseconomie gevormd met vertegenwoordigers uit de platforms en de verantwoordelijke wethouders, Désiré van Laarhoven en Mariëlle van Alphen. 

De regiegroep heeft Anton van Aert als onafhankelijk voorzitter aangesteld. Van Aert was van 2002 tot 2012 wethouder in Boxtel, met onder andere centrumontwikkeling in zijn portefeuille. Hij heeft een aanzienlijk netwerk en kent Boxtel goed. Ook is er een regisseur bezoekerseconomie aangetrokken in de persoon van Jack Monde. Jack heeft onder andere voor diverse gemeenten gewerkt aan communicatie- en ontwikkelopdrachten, waaronder natuurgebied De Maashorst en de herontwikkeling van industrieel erfgoed op de Noordkade in Veghel.