Praktisch verkeersexamen voor basisscholen

Op 13 en 14 mei 2019 organiseert de gemeente Boxtel samen met de basisscholen in Boxtel voor groep 7 het praktisch verkeersexamen. Met dit examen kunnen de kinderen testen of ze de theoretische verkeerslessen ook in de praktijk kunnen omzetten. De theorie is op 4 april 2019 tijdens het schriftelijk verkeersexamen al getest. Als de kinderen voor beide examens slagen, ontvangen zij een verkeersdiploma.

480 leerlingen gaan ‘op’ voor het examen

Voordat de leerlingen van start gaan, controleren de deelnemende scholen de fietsen. Je kunt immers pas het verkeer in als je remmen, je licht en je fietsbel goed werken. In totaal nemen er op beide dagen 480 basisschoolleerlingen uit Boxtel en Liempde deel aan het verkeersexamen. Daarvoor volgen de kinderen op de fiets een parcours door Boxtel. Vanaf 9.00 uur vertrekken de leerlingen om de minuut vanaf de parkeerplaats bij gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat.

Verkeersexamen

Het parcours

De leerlingen rijden een route van ongeveer 20 minuten door Boxtel. De route loopt vanaf het startpunt via de Nieuwe Nieuwstraat, Beneluxlaan, Hobbendonkseweg, Fellenoord, Grote Beemd, Raaphof, Prins Hendrikstraat, Molenstraat, Van der Voortweg, Baanderherenweg, Achterberghstraat, Brederodeweg, Boerhaavestraat, Bosscheweg, Vicaris van Alphenlaan, Schijndelseweg en Pastoor van Besouwplein terug naar het startpunt.