Profielschets nieuwe burgemeester op 8 april aangeboden aan commissaris van de koning

Boxtel is op zoek naar een nieuwe burgemeester. Maar welke eigenschappen moet die burgemeester hebben? Aan wat voor persoon denken inwoners, raad en gemeente wanneer zij de nieuwe burgemeester voor zich zien? In de profielschets voor de nieuwe Boxtelse burgemeester staat het antwoord: Boxtel wil een leider met lef. 

Dit blijkt uit een enquête die door 413 inwoners is ingevuld. Dat kon zowel digitaal als op papier. Deelnemers konden reageren op 10 stellingen. Ook was er een open vraag: “Als ik denk aan de nieuwe burgemeester van Boxtel, dan zie ik iemand die…” 

Vooruitstrevend en daadkrachtig

De inwoners van Boxtel, Liempde en Lennisheuvel zoeken een burgemeester die vooral vooruitstrevend is. Op dit punt zijn zij het meest uitgesproken. Daarnaast willen zij een burgemeester die zorgt voor een sterke gemeente en draagvlak organiseert. De burgemeester zou zich volgens inwoners moeten richten op uitdagingen van de toekomst. Hij of zij heeft ervaring vanuit de samenleving en het bedrijfsleven. Inwoners van Boxtel hebben een voorkeur voor een burgemeester die dicht bij de inwoners staat, naar hen luistert en mensen en partijen kan verbinden. Inhoudelijk willen ze graag een burgemeester die daadkrachtig is.

Profielschets burgemeester Boxtel folder en ambtsketting burgemeester

Leider met lef

De reacties op de enquête zijn door de vertrouwenscommissie gebruikt om de profielschets voor de nieuwe burgemeester verder te vullen. Voorzitter Mariëlle van Alphen van de commissie is trots op het resultaat: “Er ligt een profielschets die onderscheidend is en perfect past bij Boxtel. Zonder franje en recht voor zijn raap. Informeel. Maar vooral verrassend en met lef. Een document waar door heel veel mensen aan meegewerkt is. De nieuwe burgemeester is er voor al onze inwoners. Daarom hebben we de enquête niet alleen digitaal verspreid, maar heeft de vertrouwenscommissie ook de weekmarkten in Boxtel, Liempde en Esch bezocht. Tevens hebben we een inloopbijeenkomst georganiseerd en zijn alle scholen betrokken om ook de mening van de kinderen te polsen. Een afvaardiging van de vertrouwenscommissie heeft vervolgens de basisschool in Lennisheuvel bezocht om de vele mooie tekeningen in ontvangst te nemen. We hebben dit proces met elkaar en met enthousiasme doorlopen. We hopen dat er straks veel goede kandidaten gaan solliciteren op de vacature. Want we zoeken niet zomaar een burgemeester, we willen de béste burgemeester voor Boxtel. Een leider met lef!”

Speciale raadsvergadering

Op 8 april komt de commissaris van de Koning, Wim van de Donk, de profielschets ophalen in het Boxtelse gemeentehuis. Dat gebeurt tijdens een speciale raadsvergadering om 20.00 uur. Daarna gaat de commissaris de sollicitatieprocedure in gang zetten. Naar verwachting kunnen we aan het einde van dit jaar de nieuwe Boxtelse burgemeester verwelkomen.