Regiotaxi voor Wmo-pashouders

De gemeenten Boxtel, Sint-Michielsgestel, ’s-Hertogenbosch, Vught, Heusden en de provincie Noord-Brabant zijn een overeenkomst aangegaan met Connexxion. Die partij gaat voor vijf jaar het regiotaxivervoer in het gebied verzorgen. Het contract is vorige week ondertekend door wethouder Wim van der Zanden namens Boxtel, de wethouders van de andere gemeenten en de directeur van Connexxion. De samenwerking met Connexxion ging al in op 1 januari 2024 en loopt tot en met 31 december 2028. Alle gebruikers van de regiotaxi zijn geïnformeerd over de veranderingen. Ook hebben zij een nieuwe pas ontvangen.

Wat verandert er voor jou?

  • Voorheen werd er afgerekend met zones. Nu wordt het bedrag berekend op basis van de werkelijk gereden kilometers. Je betaalt een instaptarief van € 1,08 plus € 0,188 per gereden kilometer (tot 25 km). 
  • Er zijn meer in- en uitstapplekken bij de knooppuntentaxi gekomen. Als er geen mogelijkheid voor openbaar vervoer is, kun je tegen een gereduceerd tarief gebruikmaken van de knooppuntentaxi. Die brengt of haalt je op bij een van de volgende knooppunten: Centraal station Den Bosch, Centraal station Oss, Station Vught, Station Rosmalen, Station Boxtel, Busstation Waalwijk, Busstation de Kromme Nol Aalburg.

Lees meer informatie over de regiotaxi.

Ondertekening contract door wethouder Wim van der Zanden namens Boxtel.