Rijbewijskeuringen CBR in Boxtel

Een medische keuring voor het verlengen van het rijbewijs is nodig wanneer je 75 jaar of ouder bent of wanneer je een zgn. groot rijbewijs (C/D/E) gaat halen of vernieuwen, of wanneer je om medische reden een arts moet bezoeken van het CBR. Automobilisten kunnen zich via Regelzorg in De Walnoot op woensdag 15 september, woensdag 20 oktober en woensdag 17 november medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs. 

Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen € 50,00.
Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is de prijs € 70,00.

Afspraak maken

Een afspraak maken voor het spreekuur kan uitsluitend via RegelZorg:
Gemakkelijk en snel via de website: www.regelzorg.nl of tijdens kantooruren via de afsprakenlijn: 088 2323 300.

De procedure

Houd zelf de einddatum van het rijbewijs in de gaten en begin 5 maanden voor deze datum met het verlengen ervan, indien je medisch gekeurd moet worden.    

De eerste stap is het kopen en invullen van een gezondheidsverklaring. Dat kan online op mijn cbr.nlvia DigiD met SMS- of App-verificatie. Een papieren gezondheidsverklaring kan je kopen via RegelZorg .   

De vragenlijst over jouw eigen gezondheid moet je eerst zelf invullen en opsturen naar het CBR. Als antwoord geeft het CBR het verslag (soms meer dan één), die de keuringsarts moet invullen. Op dát moment kun je pas een afspraak maken voor de keuring.
De artsen waar Regelzorg mee samenwerkt, zijn aangesloten bij ZorgDomein. Zij vullen de formulieren digitaal voor je in en versturen deze direct naar het CBR. Meer informatie over de procedure lees je hier.

EU Coulanceregeling groot rijbewijs en code 95

Eindigt het C/D/E rijbewijs en/of code 95 voor 1 november 2021: dan is de code en/of het rijbewijs na einddatum nog 10 maanden geldig in de gehele EU. 

Er is voor overige rijbewijshouders geen coulanceregeling meer omdat de doorlooptijden bij het CBR normaal zijn.