Ronald van Meygaarden geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Boxtel

Tijdens een bijzondere raadsvergadering is Ronald van Meygaarden beëdigd en geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van de gemeente Boxtel. Ronald van Meygaarden volgt waarnemend burgemeester Fons Naterop op, die op zijn beurt Mark Buijs verving.

Nieuwe burgemeester

Op maandag 21 oktober 2019 is Ronald van Meygaarden door de vertrouwenscommissie voorgedragen aan de gemeenteraad van de gemeente Boxtel. Deze aanbeveling was unaniem. Tijdens de sollicitatieprocedure ontstond er een wederzijdse klik tussen Ronald van Meygaarden en de vertrouwenscommissie; het `wow-effect'. De beëdiging en installatie van de nieuwe burgemeester van de gemeente Boxtel vond plaats in de raadzaal van het gemeentehuis.

Installatie door Wim van de Donk

Ronald van Meygaarden werd door de commissaris van de Koning van de provincie Noord-Brabant, de heer Wim van de Donk, beëdigd en geïnstalleerd. Dit deed Wim van de Donk met verwelkomende woorden: “Ronald je bent in een gemeente terechtgekomen die haar verantwoordelijkheid neemt. Ook leiderschap op lastige vragen is iets wat bij de gemeente Boxtel hoort. Op jou rust een bijzondere verantwoordelijkheid. Je hebt tot nu toe een prachtige carrière en bent klaar voor het ambt in Boxtel. Bestuurlijke ervaring en een stevige inzet kenmerken jouw carrière. Je bent in het ambt gegroeid als bestuurder. Ik ben trots om jou te mogen beëdigen in dit ambt.”

De gemeente Boxtel heet Ronald van Meygaarden welkom

Tijdens de vergadering heet Wim van der Zanden, plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad, Ronald van Meygaarden van harte welkom. “Ik ben ervan overtuigd dat jij die leider bent lef bent, die wij zoeken. De gemeenteraad pakt graag samen met jou de handschoen op om mee te werken in Boxtel.” Ook de woorden van Mariëlle van Alphen, voorzitter van de vertrouwenscommissie, geven veel vertrouwen. “De verwachtingen zijn hoog en wat ons betreft kun je daar direct mee aan de slag. Ronald, we hopen en we gunnen het je dat je lange tijd burgemeester mag zijn.” Peter van de Wiel heet Ronald van Meygaarden welkom namens het college. “We zien een sterke bestuurder. Een sprankelende persoonlijkheid. Dat hebben we ook nodig. Er moeten bruggen gebouwd worden. Namens iedereen in Boxtel heten we je van harte welkom in deze mooie, ambitieuze gemeente.”

Ronald van Meygaarden

Ronald van Meygaarden was eerder 9 jaar wethouder en locoburgemeester in Geldermalsen. In verband met de herindeling van Lingewaal en Neerijnen is die rol begin dit jaar geëindigd. Vervolgens heeft Ronald van Meygaarden goed nagedacht over zijn toekomst. Zijn voorkeur ging uit naar een bestuurlijke functie, waarbij hij zijn bestuurlijke en zakelijke ervaring kan combineren met hetgeen hij het liefst doet: mensen met elkaar verbinden, overheid en samenleving dichter bij elkaar brengen én overheidstaken goed regelen, passend bij de tijd van nu. In Boxtel treft hij die uitdaging.