Start seizoen Box & Breakfast met opening nieuwe locatie

Box & Breakfast gaat weer van start! Wethouder Peter van de Wiel heeft donderdag 25 juni het startsein gegeven met de opening van een nieuwe overnachtingslocatie in het buitengebied van Liempde. Het Box & Breakfast seizoen start 1 juli en loopt door tot en met 30 september.

We are food-jaar

We zijn met Box & Breakfast gestart in het “We are food”-jaar. Aangezien we in onze omgeving vele culinaire steden hebben, wilde Boxtel een andere insteek kiezen. In plaats van dineren in een drie sterrenrestaurant ontstond het idee om letterlijk te kunnen slapen en ontbijten onder duizend sterren. Box & Breakfast was geboren.

Vier locaties

Boxandbreakfast heeft dit jaar vier locaties rond Boxtel waar de transparante pop-up slaapunits zijn opgebouwd. De boxen bieden een buitenkans om eens echt middenin Het Groene Woud te ontwaken met alleen maar natuur om je heen. Er wordt natuurlijk gezorgd voor een heerlijk ontbijt met streekproducten. Het gebied leent zich uitstekend voor echte natuurliefhebbers, fietsers en wandelaars. Je beleeft hier de stilte en de rust.

Opbrengst investeren in natuur en omgeving

Inmiddels is het al het derde jaar dat de boxen in de zomerperiode op bijzondere overnachtingslocaties staan. Wethouder Peter van de Wiel: “We hebben heel veel waardering voor de exploitanten en grondeigenaren die weer enthousiast meewerken en deze bijzondere manier van overnachten mogelijk maken. Door de tussenkomst van corona starten we dit jaar later dan de bedoeling was. Maar inmiddels hebben zich al vele enthousiaste mensen gemeld met de vraag wanneer we weer van start gaan. Dat geeft wel aan hoe gewild Box & Breakfast is.”

Een deel van de opbrengst van Box & Breakfast wordt geïnvesteerd in de natuur en omgeving. Zo hebben we de Rouwbommel prachtig kunnen herinrichten met een fraai stuk natuurbeleving.
Meer informatie over Box & Breakfast is te vinden op https://www.boxandbreakfast.nl.