Stempassen verkiezing Europees Parlement op 6 juni 2024

Op donderdag 6 juni vindt in Nederland de verkiezing voor het Europees Parlement plaats. 

Uiterlijk 23 mei 2024 bezorgd

De stempassen moeten uiterlijk donderdag 23 mei 2024 bij de kiezers bezorgd zijn. De stempas is zowel een 'bewijs van uitnodiging' als het exclusieve bewijs van jouw kiesgerechtigdheid. Het bezit van deze pas vormt voor het stembureau het bewijs dat je jouw stem nog niet bij een ander stembureau hebt uitgebracht. De stempas is voorzien van echtheidskenmerken en een uniek nummer. Met de stempas kun je binnen Boxtel zelf bepalen in welk stembureau je jouw stem uitbrengt. Zonder stempas én identiteitsbewijs kun je niet stemmen.  

Geen stempas ontvangen?

Mocht je jouw stempas kwijtraken (of niet hebben ontvangen) dan kun je schriftelijk of via DigiD tot uiterlijk maandag 3 juni 2024 17.00 uur een vervangende stempas aanvragen bij afdeling burgerzaken. Je kunt ook een afspraak maken om een vervangende stempas aan te vragen, dit kan tot uiterlijk woensdag 5 juni 12.00 uur. Je moet je bij de balie identificeren met een geldig identiteitsdocument. Jouw identiteitsbewijs mag dus niet verlopen zijn! 

Belangrijk om te weten

Als je eenmaal een vervangende stempas hebt ontvangen, kun je enkel met deze vervangende stempas gaan stemmen. Als je de oorspronkelijke stempas alsnog vindt (of later per post ontvangt), dan kun je met die oorspronkelijke stempas niet meer gaan stemmen, omdat deze ongeldig is verklaard. 

Kandidatenlijst

De kandidatenlijsten moeten uiterlijk vrijdag 31 mei 2024 bij de kiezers bezorgd zijn.