Toespraak burgemeester Van Meygaarden over het coronavirus

Beste inwoners van gemeente Boxtel,

Zorg en aandacht voor elkaar is altijd belangrijk, maar vooral in deze tijd. De wereld is in de ban van het coronavirus. Onze regering heeft vergaande maatregelen afgekondigd om verdere verspreiding van dit virus te voorkomen. Deze maatregelen treffen ons allemaal en hebben een grote impact op ons sociale leven. Ik zie ze echter als onvermijdelijk.

Houd u aan de maatregelen

Ik vraag u dringend om u aan de maatregelen te houden. Veel bedrijven, organisaties en inwoners uit Boxtel doen dit gelukkig ook al. Mensen werken thuis. Veel geplande bijeenkomsten gaan niet, of als het niet anders kan, in heel afgeslankte vorm door.

Extra maatregelen

De maatregel ‘dat bijeenkomsten met meer dan 100 personen niet zijn toegestaan’ is ingrijpend. Ook veel publieke locaties zijn gesloten. Zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en religieuze gebouwen. Maar het sluiten van de scholen en horecagelegenheden is misschien wel het meest ingrijpend. De maatregelen vragen discipline, flexibiliteit en creativiteit van iedereen. Hoe meer mensen zich eraan houden, hoe kleiner de kans dat het virus zich verder verspreidt.

Vragen?

Heeft u vragen over het coronavirus? Op de websites van het RIVM en Rijksoverheid staat veel bruikbare informatie. Verder informeren wij u via onze gemeentelijke kanalen. Raadpleeg daarom regelmatig de website van onze gemeente voor de actuele stand van zaken.

Let goed op elkaar

Zorg en aandacht voor elkaar is belangrijk. Ik weet dat dit door onze inwoners ook zo ervaren wordt. Daarom vraag ik u juist nu: let goed op elkaar. Vooral als u iemand kent die het zwaar heeft of eenzaam is. Een telefoontje of een kaartje doet wonderen. Het is belangrijk dat we ondanks alles voor elkaar blijven zorgen.

 Ik sluit af met mijn dank en waardering uit te spreken. Dank aan iedereen die actief is in onze crisisorganisatie. En dank aan alle mensen die in de zorg werken. Zij staan dag en nacht voor onze inwoners klaar. We steunen de mensen die in de GGD, ambulance, zorg, politie, brandweer, schoonmaak en andere vitale sectoren werken. We hebben u nu heel hard nodig. Dank u wel, voor uw inzet!

Met vriendelijke groet,

Ronald van Meygaarden
Burgemeester van Boxtel

Video met toespraak burgemeester Van Meygaarden over het coronavirus