Uitnodiging vervolg­bijeenkomst Voorlopig Ontwerp Rechterstraat

Op dinsdagavond 7 mei 2019 ben je vanaf 19.00 uur van harte welkom bij Partycentre Denziz aan de Stationsstraat 71 in Boxtel. Deze avond vindt er een tweede openbare bijeenkomst plaats waar het aangepaste Voorlopig Ontwerp van de Rechterstraat wordt gepresenteerd.

De Rechterstraat in het centrum van Boxtel wordt heringericht. Ondernemers hebben het initiatief genomen om de werkgroep Rechterstraat-Zwaanse Plein op te richten. In de werkgroep zijn ondernemers, gemeente en MTD Landschapsarchitecten vertegenwoordigd. De werkgroep en stakeholders hebben input gegeven aan MTD Landschapsarchitecten om een eerste opzet voor een voorlopig Ontwerp te maken voor de Rechterstraat.

Rechterstraat Boxtel

Ontwerp

Op 2 april 2019 is een eerste openbare bijeenkomst geweest over het plan Rechterstraat. Op een constructieve wijze is door de aanwezigen input geleverd en zijn knelpunten en kansen opgehaald. MTD Landschapsarchitecten heeft mede op basis hiervan daarop een Voorlopig Ontwerp gemaakt. Op dinsdagavond 7 mei 2019 presenteren we het plan in beeld en geluid en welke voorlopige keuzes gemaakt zijn. Dan willen we graag weten wat jij er mooi en minder mooi aan vindt. Maar ook welke vragen en opmerkingen je hebt.

We hopen dan zeker weer op je komst, iedereen is van harte welkom! De werkgroep heeft de doelstelling om voor de zomervakantie een Definitief Ontwerp te laten maken waar een breed draagvlak voor bestaat.  

Binnen de Bruggen

De herinrichting van de Rechterstraat valt onder het plan ‘Boxtel Binnen de Bruggen’. In het plan 'Boxtel Binnen de Bruggen' is het de ambitie om het centrum van Boxtel echt onderscheidend te maken. Dat moet gebeuren via het terugbrengen van de structuur van het oude centrum van Boxtel dat alleen via bruggetjes over de zogenaamde “binnendommeltjes” te bereiken was. Ook het initiatief voor het verbeteren van de economische as Rechterstraat/Stationsstraat en de Toekomst Stationsstraat zijn aan het plan gekoppeld.