Verkeers­maatregelen carnaval

Tijdens carnaval worden diverse festiviteiten georganiseerd die invloed hebben op de verkeerssituatie in Indegat en Ploegersland. Hieronder volgt een overzicht van de verkeersmaatregelen die nodig zijn voor een goed verloop van de festiviteiten met carnaval.

Afsluiting Markt / extra fietsenrekken
Direct na afloop van de weekmarkt op vrijdag 21 februari sluiten we de Markt af voor alle verkeer behalve voetgangers. De afsluiting geldt tot woensdagmorgen 26 februari om 10.00 uur. Voor de Markt geldt tijdens carnaval ook een parkeerverbod.Tijdens carnaval staan op de Markt extra fietsenrekken.

Jeugdoptocht Indegat
De jeugdoptocht in Indegat vertrekt op zaterdagmiddag 22 februari om 14.30 uur vanaf de Markt naar de Kwekpoel in sportcentrum De Dommel aan de Van der Voortweg. De jeugdoptocht volgt vanaf de Markt een route via de Rozemarijnstraat, Rechterstraat, Molenstraat tot aan het Baanderherencollege / Sportcentrum De Dommel in de Van der Voortweg.

Eenrichtingsverkeer Van der Voortweg
Tijdens de carnavalsactiviteiten in Sportcentrum De Dommel geldt er eenrichtingsverkeer, uitgezonderd fietsers en bromfietsers, in de Van der Voortweg vanaf de kruising Van der Voortweg - Corpus in de richting van de Baanderherenweg. Deze tijdelijke verkeersmaatregel geldt vanaf zaterdag 22 februari  tot en met dinsdag 25 februari.

Carnavalsoptocht Indegat
Op zondag 23 februari staat de Grote Eendentrek op het programma. De wagens van de leutstoet stellen zich op in de Hendrik Verheeslaan en rijden via de Dr. Van Helvoortstraat naar de Rechterstraat. Daar komen dan de loopgroepen bij die zich op Fellenoord verzamelen.
De grote carnavalsoptocht begint op zondag om 13.11 uur en volgt een route via: Dr. Van Helvoortstraat, Rechterstraat, Rozemarijnstraat, Markt, Clarissenstraat, Bosscheweg, Mgr. Wilmerstraat, Baroniestraat, Prins Bernhardstraat, Breukelsplein, Breukelsestraat, Stationsstraat, Rechterstraat en via de Rozemarijnstraat naar de Markt. Het is verstandig om langs de route van de optocht geen auto’s te zetten. Op deze manier blijft er voldoende ruimte voor de optocht en voorkomen we beschadigingen aan de voertuigen.

Carnavalsoptocht Ploegersland 
De carnavalsoptocht op zondag 23 februari in Ploegersland start vanaf de opstelplaats aan de Europalaan in Liempde. Het is verstandig om langs de route van de optocht geen auto's te parkeren. Zo blijft er voldoende ruimte over voor de optocht en de kijkers. Zo voorkomen we beschadigingen aan de voertuigen. De optocht in Ploegersland begint op zondag om 14.11 uur en volgt een route via: de Europalaan, Oude Dijk, Akkerstraat, Nieuwstraat, Kerkstraat, Dorpsstraat, Tooseplein, Vendelstraat, Keefheuvel, Raadhuisplein, Dorpsstraat naar het eindpunt in de Kerkstraat. 

Eendverbranding
De eendverbranding als afsluiting van het carnaval in Indegat vindt plaats op dinsdag 25 februari om 17.00 uur op het parkeerterrein voor de Kwekpoel. Dit is dus bij sportcentrum De Dommel aan de Van der Voortweg. 

Verbranding symbool Peer de Kromploeger
Als afsluiting van het carnaval in Ploegersland staat op dinsdag 25 februari tegen middernacht de verbranding op het programma van het Liempdse carnavalssymbool de ploeg. De verbranding vindt plaats bij de vuurput aan het Raadhuisplein.

Parkeermeters afgesloten 
Vanwege carnaval sluiten we in het centrum van Boxtel de parkeerautomaten af in de periode van vrijdag 21 februari vanaf 9.00 uur tot woensdag 26 februari om 9.00 uur. Let op! De blauwe zones gelden wel.