Waterstrip op de Markt gaat weer aan

De waterstrip op de Markt in Boxtel krijgt vandaag een onderhoudsbeurt. Zodra het onderhoud klaar is, zetten we de waterstrip weer aan. Het is een van de sfeermakers op de Markt. Ook dient deze als scheidslijn tussen de parkeervakken en het autovrije gedeelte.

Met de waterstrip fleuren we de Markt op

De centrum-ondernemers zijn economisch hard getroffen door het coronavirus. Maar we zien dat er enorm hard wordt gewerkt. Er ontstaan mooie initiatieven om de Boxtelse consument zoveel mogelijk in eigen dorp te laten winkelen en afhalen, met in achtneming van de RIVM-maatregelen. Door het aanzetten van de waterstrip kan de gemeente zorgen voor meer ‘aankleding’ van de Markt en hiermee indirect de ondernemers ondersteunen. Daarnaast zorgt de waterstrip voor een speels karakter op de Markt. Veel Boxtelaren vroegen de afgelopen weken al of de waterstrip weer aangezet kon worden, om de Markt verder op te fleuren.

De waterstrip voor meer duidelijkheid voor het autoverkeer

Daarbij komt dat de waterstrip is ontworpen als scheidslijn tussen de parkeervakken en het autovrije gedeelte van de Markt. Als deze aanstaat is er meer duidelijkheid voor het autoverkeer en het parkeren op de Markt.

Mocht er onverhoopt ongewenste groepsvorming ontstaan dan kan de gemeente besluiten de waterstrip uit te zetten.