Wethouders bezoeken bouwplaats Princenlant IV

Met de start van de bouw van de 34 appartementen is de vierde fase van de gebiedsontwikkeling Princenlant definitief begonnen. De gemeente Boxtel heeft de grond schuin tegenover winkelcentrum Oosterhof officieel overgedragen aan bouwonderneming Hurks bouw & vastgoedontwikkeling, die met de werkzaamheden is aangevangen. 

Begin dit jaar verschenen de bouwhekken en is het terrein voorbereid voor de bouwwerkzaamheden

De bouwketen zijn geplaatst en er is gestart met het aanbrengen van de funderingspalen. Om de overlast voor de omgeving zo beperkt mogelijk te houden, maakt de aannemer gebruik van zogenaamde boorpalen. Deze worden niet in de grond geslagen, maar geboord. Wethouders Peter van de Wiel en Herman van Wanrooij bezochten vandaag de bouwlocatie en bekeken met eigen ogen hoe dit proces in zijn werk gaat. 

Princenlant IV maakt onderdeel uit van het gefaseerde project Princenlant

Princenlant IV maakt onderdeel uit van het gefaseerde project Princenlant. Dit wordt geheel door Hurks ontwikkeld en gebouwd en omvat in totaal 220 wooneenheden. De toekomstbestendige, duurzame appartementen zijn 84 m² tot 127 m² groot. Allemaal hebben ze een ruim balkon of dakterras en een eigen parkeerplek op het terrein. De appartementen zijn gasloos en energievriendelijk en komen te liggen in een parkachtige omgeving met een vijver, nabij het centrum en tal van voorzieningen. Met name senioren hadden veel belangstelling voor de appartementen, die snel waren verkocht. Eerder realiseerde Hurks Princenlant fase I, II en III in de omgeving tussen de Hendrik Verheeslaan, de Hobbendonkseweg en de Brederodeweg. 

Da Vinci Huis-pilot

Het appartementengebouw Princenlant IV is opgetrokken volgens het woningconcept Da Vinci Huis van Hurks. Het gaat om een pilot, waarbij voor het eerst een appartementengebouw volgens de Da Vinci Huis-methode wordt ontwikkeld en gebouwd. Da Vinci Huis is het innovatieve en duurzame woningconcept van Hurks. Een efficiënte methode om een woningbouwproject te ontwikkelen en realiseren met veel vrijheid in de architectuur.