Wie verdient een lintje?

Elk jaar worden net vóór Koningsdag in heel het land Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan inwoners die zich een langere tijd op een bijzondere manier hebben ingezet voor de samenleving. De eerstvolgende lintjesregen in 2020 lijkt nog ver weg. Maar het beoordelen of iemand een lintje krijgt of niet kost veel tijd. Wie vindt dat bijvoorbeeld de buren een lintje verdienen moet dit daarom nu lezen.

Wie komt in aanmerking?

Ken jij iemand uit de gemeente Boxtel die een onderscheiding verdient? Iemand die zich belangeloos een langere tijd op een bijzondere manier iets heeft gedaan voor de samenleving? Denk hierbij aan bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of mantelzorg. Je kunt hem of haar daarvoor voordragen bij de gemeente.

Koninklijke Onderscheiding

Vraag uiterlijk 1 juli 2019 een Koninklijke Onderscheiding aan

Dit doe je schriftelijk bij de Burgemeester van Boxtel, Postbus 10.000, 5280 DA Boxtel. De uitreiking van de Koninklijke Onderscheiding vindt plaats op 24 april 2020 tijdens de Lintjesregen.

Meer informatie

Neem voordat je een voorstel doet contact op met kabinetsmedewerkster Tonnie van der Velden via (0411)  65 52 54. Zij is op werkdagen bereikbaar behalve op dinsdag. Je hoort dan in grote lijnen of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn om voor een onderscheiding in aanmerking te komen. Zo voorkom je teleurstellingen en weet je zeker dat het verzoek op de juiste manier in behandeling wordt genomen.

Op www.lintjes.nl vind je extra achtergrondinformatie, brochures en documenten over Koninklijke onderscheidingen.