Werkmakelaar

Klik om te vergrotenWerkmakelaar Ilse Vousten

Ilse Vousten is werkmakelaar voor de gemeenten Boxtel, Sint-Michielsgestel en Haaren. Als werkmakelaar zorgt zij dat werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt en werkgevers in de drie gemeenten met elkaar in contact komen.

“Er is nog steeds een groot gat tussen aanbod en vraag. Veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hebben moeite met het vinden van werk en tegelijkertijd is het vaak moeilijk voor een werkgever om iemand met een geestelijke of fysieke beperking in dienst te nemen. Het is mijn taak om de partijen bij elkaar te brengen. “

Vraagbaak

De werkmakelaar is in de eerste plaats een vraagbaak voor werkgevers. De regelgeving rondom het werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is vaak complex. Vandaar dat extra ondersteuning voor werkgevers nodig is.

Ilse: “Het is voor werkgevers moeilijk om de regelgeving goed bij te houden. Met de komst van de Participatiewet is het er niet eenvoudiger op geworden. De vragen die werkgevers hebben, zijn dan ook divers."

"Soms gaat het om een eerste contact na een stage of werkervaringstraject, een andere keer om statushouders en dan weer over de invulling van de banenafspraak. Dat is een afspraak tussen sociale partners die werkgevers verplicht om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen.”

Netwerk

Een belangrijke reden voor de drie gemeenten om te werken met een werkmakelaar is het goede netwerk dat Ilse heeft onder werkgevers in de regio. De afdelingen Sociaal binnen de drie gemeenten hebben uiteraard inzicht in de groep mensen die begeleid kan worden naar werk. De werkmakelaar heeft het netwerk aan werkgeverskant en kan op die manier vraag en aanbod bij elkaar brengen.

Contact

Heeft u als ondernemer vragen voor werkmakelaar Ilse Vousten? Neem dan contact met haar op via 06 - 17 55 61 13 of mail naar i.vousten@wsd-groep.nl