Werken bij MijnGemeenteDichtbij

Vacatures

Op de pagina Vacatures leest u meer over vacatures bij de gemeente Boxtel.

Volg ons via social media!

Via Facebook en Twitter houden wij u ook op de hoogte van het laatste nieuws. 

Meer over de gemeente Boxtel en social media

Midden in Nationaal Landschap Het Groene Woud, tussen de drie grote steden Eindhoven, Tilburg en ’s-Hertogenbosch, liggen de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel. Sinds 1 januari 2016 werken beide gemeenten ambtelijk samen in de werkorganisatie MijnGemeenteDichtbij.

Werken bij MijnGemeenteDichtbij betekent continu in ontwikkeling zijn om proactief te kunnen bijdragen aan het realiseren van de organisatiedoelstellingen. We willen resultaten boeken die bijdragen aan een goed leven en werken in de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel.

Samen met jouw team ga je aan de slag om een eigen doorvertaling te maken van de gezamenlijke missie. Als medewerker bij MijnGemeenteDichtbij ben je ondernemend, creatief en heb je lef!

Verbinden en vernieuwen

MijnGemeenteDichtbij speelt proactief in op de veranderende samenleving. Om onze veranderende rol goed op te pakken hebben we prestatie-eisen geformuleerd. De prestatie-eisen zijn de lat waarlangs we ons werk leggen, zodat we werken vanuit vertrouwen en elkaar kunnen aanspreken op de output.

Om op een goede manier invulling te geven aan deze eisen ga je aan het werk als meedenkende vakman, stimulerende facilitator/organisator, verbindende samenwerkingspartner en vernieuwende maatschappelijke ondernemer. Deze rollen zijn een handvat om je werk te doen op de manier die past bij onze organisatie en samenleving.

Zelfsturende teams

Als gevolg van alle razendsnelle veranderingen, moeten we anders denken en handelen, de buitenwereld naar binnen halen en op ontwikkelingen inspelen. Daarom ontwikkelen wij ons naar een robuuste, efficiënte en dichtbij de inwoner georganiseerde organisatie. Passend bij deze ambitie is de organisatie onderverdeeld in teams met een sterke mate van zelfsturing.

Samen met jouw team ben je verantwoordelijk voor de processen, producten en diensten die jullie leveren. De teams hebben alle in meer of mindere mate een onderlinge verbinding met elkaar rondom externe opgaven of interne uitdagingen. Elk team wordt aangestuurd door een teammanager. Alle 20 teams werken binnen vier vensters:

  • Sociaal
  • Ruimtelijke, maatschappelijke en economische ontwikkeling
  • Dienstencentrum
  • Bedrijfsvoering

Er zijn drie programma’s geformuleerd, elk aangestuurd door één programmamanager, die focussen op strategische ontwikkelingen en integraliteit en bijdragen aan de organisatieontwikkeling:

  • ‘Van buiten naar binnen’
  • Digitaal & procesgericht werken
  • Omgevingswet

Zelfsturing is een proces, waarin we ons vanuit onze kernwaarden passie, vernieuwen en verbinden, voortdurend verder ontwikkelen. Dit proces zien we als een avontuur dat we met plezier met elkaar doormaken en waarbij fouten maken mag.

Persoonlijk contact tussen collega’s zien we als een belangrijke voorwaarde om met plezier het werk te doen. Daarom vieren we onze successen en organiseren we regelmatig ontspannende activiteiten waar alle medewerkers aan kunnen deelnemen, bijvoorbeeld een hardloopwedstrijd en een mindfulness training. Dit maakt het ongelofelijk interessant, leuk en dynamisch om te werken bij MijnGemeenteDichtbij.