Afvalpas aanvragen

Met een containerpas open je de ondergrondse grijze container voor restafval. Deze pas is in bruikleen en blijft daardoor eigendom van de gemeente Boxtel. Is je pas kwijt of beschadigd? Of heb je geen pas omdat je verhuisd bent? Geef dit zo snel mogelijk aan ons door.

Welk afval mag er in de ondergrondse container?

De ondergrondse restcontainer is alleen bedoeld voor huishoudelijk restafval. Dit is het afval wat overblijft nadat je het hebt gescheiden van:

  • glas
  • papier
  • textiel
  • kleine elektrische apparaten
  • klein chemisch afval
  • plastic, metalen verpakkingen en drankpakken (PMD)
     

Puin en grofvuil breng je naar de milieustraat. Daarnaast kun je snoeihout door ons laten ophalen.

Ondergrondse restcontainer gebruiken

Voor het openen van de ondergrondse container heb je een containerpas nodig. Om de ondergrondse restcontainer te openen, leg je de pas op het beeldscherm van de container. Daarna hoor je een klik. Dit betekent dat het slot ontgrendelt. Om de trommel te openen, schuif je de klep omhoog.

Vuilniszak van maximaal 60 liter

Per keer gebruik je één vuilniszak van maximaal 60 liter, zodat de zak makkelijker naar beneden kan vallen. Valt de zak niet naar beneden? Dan zit deze mogelijk vast in de trommel. Probeer de afvalzak in dat geval los te maken. Je afvalzak valt daarna in de ondergrondse bewaarplaats. 

Containerpas aanvragen

Met de afvalpas kun je dagelijks op elk moment gebruik maken van de container. Je betaalt € 25,00 voor een (nieuwe) containerpas. Vraag een containerpas aan. Per huishouden kun je één pas aanvragen. Elke pas is uniek en op nummer gekoppeld aan een adres. 

Afvalpas kwijt of kapot

Is je pas kwijt of kapot? Meld het zo snel mogelijk door te bellen naar (0411) 65 59 44. Nadat we je afvalpas hebben geblokkeerd, ontvang je een nieuwe pas.

Container is vol of werkt niet

Zit de container vol of is er storing? Geef dit zo snel mogelijk aan ons door. Bel naar (0411) 65 59 44. Je kunt het restafval tijdelijk naar een andere ondergrondse restcontainer in de buurt brengen.