Afvalpas aanvragen

Woon je in een appartementencomplex of flatgebouw? Dan heb je een containerpas nodig. Met een containerpas open je de ondergrondse grijze container voor restafval. Deze pas is in bruikleen en blijft daardoor eigendom van de gemeente Boxtel.

Welk afval mag er in de ondergrondse container?

De ondergrondse restcontainer is alleen bedoeld voor huishoudelijk restafval. Dit is het afval wat overblijft nadat je het hebt gescheiden van:

  • glas
  • papier
  • textiel
  • kleine elektrische apparaten
  • klein chemisch afval
  • plastic, metalen verpakkingen en drankpakken (PMD)
     

Puin en grofvuil breng je naar de milieustraat. Daarnaast kun je snoeihout door ons laten ophalen.

Ondergrondse restcontainer gebruiken

Voor het openen van de ondergrondse container heb je een containerpas nodig. Om de ondergrondse restcontainer te openen, leg je de pas op het beeldscherm van de container. Daarna hoor je een klik. Dit betekent dat het slot ontgrendelt. Om de trommel te openen, schuif je de klep omhoog. Per keer gebruik je één vuilniszak van maximaal 60 liter, zodat de zak makkelijker naar beneden kan vallen. Voor de container bij het Ursulinenpad geldt een zak van maximaal 30 liter.

Containerpas aanvragen

Met de afvalpas kun je dagelijks op elk moment gebruik maken van de container. Vraag een containerpas aan. Per huishouden kun je één pas aanvragen. Elke pas is uniek en op nummer gekoppeld aan een adres. Let op: ben je de containerpas kwijt? Dan betaal je € 25,00 voor een nieuwe pas.

Afvalpas kwijt of kapot

Is je containerpas kwijt of kapot? Of heb je geen pas omdat je verhuisd bent? Meld het zo snel mogelijk door te bellen naar (0411) 65 59 44. Is je pas kwijt of kapot, dan blokkeren we de afvalpas. Daarna ontvang je een nieuwe pas. 

Container is vol of werkt niet

Zit de container vol of is er storing? Geef dit zo snel mogelijk aan ons door. Bel naar (0411) 65 59 44. Je kunt het restafval tijdelijk naar een andere ondergrondse restcontainer in de buurt brengen.