Gebiedsgerichte aanpak
Er is een gebiedsgerichte aanpak nodig waarin ondernemers, overheden, maatschappelijke organisaties en inwoners samen het gebied vormgeven. Waarbij we samen werken aan een omslag en zoeken naar slimme combinaties van oplossingen. Een gebied waarin onze bodem, onze lucht en ons water op orde zijn. Hiervoor is in Noord-Brabant - onder regie van de Provincie - de gebiedsgerichte aanpak (GGA) uitgerold. Het gebied rondom het Natura 2000-gebied Kampina en Oisterwijkse Vennen is één van de 17 gebieden waar de provincie een gebiedsgerichte aanpak heeft opgestart.
Waar staan we nu?
Na de fase van visievorming ligt er nu een vastgesteld Koersdocument voor het Natura 2000-gebied Kampina en Oisterwijkse Vennen. Dit is samen opgesteld door de gebiedspartners. Het Koersdocument geeft richting en samenhang aan de langjarige transitie van het gebied voor de komende 20 tot 30 jaar. Het vormt de basis voor ontwikkelrichtingen, planuitwerkingen en initiatieven die bijdragen aan de integrale doelen en ambities.
De volgende stap is het maken van een uitvoeringsprogramma, waarin wordt vastgelegd hoe de gebiedspartners de uitvoering vormgeven. Waar mogelijk worden tegelijkertijd in de deelgebieden al concrete stappen gezet. Aanvullende ruimtelijke borging en een brede belangenafweging binnen de Omgevingswet door het bevoegd gezag blijven aan de orde. Een open dialoog met de omgeving, bewoners en ondernemers speelt hierin een belangrijke rol. Daarnaast blijft voortdurende afstemming met de gebiedspartners binnen de gebiedsgerichte aanpak van groot belang.
Meer weten?
Voor meer informatie kun je terecht op de website van de gebiedsgerichte aanpak Kampina en Oisterwijkse Vennen.
Op de hoogte blijven?
Meld je dan alvast aan voor de toekomstige nieuwsbrief.
Wil je graag actief betrokken worden bij een of meerdere opgaven? Geef dat dan aan via het interesseformulier opgaven gebiedsgerichte aanpak Kampina, Oisterwijkse Vennen en omgeving. Ga naar het interesseformulier.