Voor welke websites en apps hebben we een verklaring?
We hebben al verschillende toegankelijkheidsverklaringen opgesteld. Als je klikt op de naam van de website, kom je bij de verklaring die bij de website hoort:
- www.boxtel.nl
- Afsprakenmodule
- Archief boxtel.nl
- Begrotingwebsite Boxtel
- Beleef Boxtel
- Bereken uw recht
- Brabantwoontslim
- Btown
- Collectieve zorgverzekering
- Digitale Belastingbalie
- Digitaal parkeerloket
- eDiensten Burgerzaken
- Fixi (desktop)
- Fixi (mobiele app)
- iBabs app (mobiele app)
- Magazines MijnGemeenteDichtbij
- MijnAfvalwijzer (desktop)
- MijnAfvalwijzer (mobiele app)
- Mijn Inkomen
- Omgevingsvisie Boxtel
- Open Boxtel
- Praat mee over Boxtel
- Raadsinformatiesysteem Boxtel
- Verklaring van Geo en kaarten
- Verloren of gevonden
Aanpak om de toegankelijkheid verder te verbeteren
Wij werken voor onze websites samen met gemeente Eindhoven. Technische verbeteringen van de website pakken we samen met gemeente Eindhoven en onze leverancier aan. Inmiddels zijn er in de broncode aanpassingen doorgevoerd voor toegankelijkheid. Technisch gezien voldoen onze websites. Maar met alleen technische aanpassingen zijn we er niet. We blijven werken aan verbetering van toegankelijkheid van de websites. Digitale toegankelijkheid is namelijk nooit af; toegankelijkheid is een doorlopend proces. Wat doen wij om de toegankelijkheid te verbeteren?
- Onderzoek: Wij toetsen regelmatig (onderdelen van) onze website op toegankelijkheid. Gevonden knelpunten lossen wij op.
- Interne controle vóór publicatie: Onze redactie toetst vóór publicatie alle content op toegankelijkheid.
- Periodieke interne controle: Onze redactie voert periodiek tussentijdse controles uit op de content.
- Software: Onze redacteuren gebruiken speciale software om informatie (tekst, beeld, video) beter toegankelijk te maken, zoals Siteimprove.
- Intern aandacht vragen: Om grip te krijgen op digitale toegankelijkheid, vragen we in de organisatie ieders aandacht voor dit onderwerp.
Heb je op onze website of app toch een probleem met toegankelijkheid?
PDF-bestanden
Ook PDF-bestanden die wij op onze websites plaatsen moeten toegankelijk zijn. Wij doen ons best om zo min mogelijk PDF-bestanden te gebruiken. Wij kunnen op dit moment niet garanderen dat alle pdf's op onze website aan de toegankelijkheidseisen voldoen.
Melden van een probleem met toegankelijkheid
Kom je een pagina tegen die niet toegankelijk is? Of een PDF-document dat niet toegankelijk is? Dan horen we dit graag. Stuur ons een bericht.
Wat kun je van ons verwachten?
- Binnen 5 werkdagen krijg je een ontvangstbevestiging.
- We laten jou weten wat we met jouw melding doen.
- Wij doen ons best om jouw verzoek binnen 3 weken af te handelen. Lukt dit niet? Dan geven we aan waarom we meer tijd nodig hebben.
Klacht over afhandeling melding?
Ben je niet tevreden over de manier waarop wij jouw melding hebben afgehandeld? Of hebben we niet op tijd gereageerd? Dan kun je contact opnemen met de Nationale Ombudsman.
Wettelijke verplichting
Alle websites van Nederlandse overheidsinstanties moeten voldoen aan de toegankelijkheidseisen. Deze wettelijke verplichting is vastgelegd in het Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid en de Wet Digitale Overheid. Onze Nederlandse wetgeving voor digitale toegankelijkheid is gebaseerd op internationale afspraken: het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking en de EU-richtlijn 2016/2102.