Woonomgeving
- Op de website van de politie vind je tips voor het voorkomen van woninginbraken, straatroof en auto-inbraken. Ook kun je hier opzoeken wie je wijkagent is en lees je hoe je de politie kunt bereiken.
- In de gemeente Boxtel zijn er ook buitengewone opsporingsambtenaren (BOA’s) actief. Een BOA is een ambtenaar met opsporingsbevoegdheid. Dit betekent dat een BOA bepaalde strafbare feiten mag opsporen. Heb je een melding voor de BOA? Bel dan naar (0411) 65 59 11.
- Via de website Burgernet wordt de hulp van burgers gevraagd bij vermiste personen en inbraak. Of doorrijden na een aanrijding in de buurt. Ben je deelnemer? Dan ontvang je een spraak- of sms-bericht met de vraag uit te kijken naar een persoon of voertuig.
- Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een veiligheidsinstrument dat bijdraagt aan de veiligheid in en rond woningen, wooncomplexen, buurten en wijken. De PKVW-bedrijven geven je meer informatie over de manier waarop je jouw woning kunt beveiligen. Ga voor meer informatie naar de website van het Politiekeurmerk Veilig Wonen via deze link.
- Met Misdaad Anoniem kun je verdachte situaties anoniem melden. Wil je iets doorgeven over mishandeling, overvallen, drugs of brandstichting? Ga dan naar de website meldmisdaadanoniem.nl of bel naar: 0800-7000.
Digitaal Opkopers Loket
Als ondernemer wil je erop kunnen vertrouwen dat de tweedehands spullen die je inkoopt, niet zijn gestolen. Daarom ben je onder andere verplicht een opkopersregister bij te houden. Ook meld je je aan bij de gemeente als handelaar. Aanmelden kan via deze website van het Digitaal Opkopers Loket.
Brandveiligheid
De gemeente controleert regelmatig gebouwen waar veel mensen komen. Op de website van de Brandweer lees je alles over brandveiligheid in en om jouw woning.
Rampen
Bij een ramp of crisis ontvang je informatie en instructies van de gemeente of de hulpdiensten. Deze informatie krijg je via:
- Het afgaan van de sirenes. Uitleg over het afgaan van sirenes vind je via deze website van de Rijksoverheid.
- De mobiele telefoon door NL-Alert. Meer informatie over het NL-alert vind je via deze link.
- De gemeentelijke website, ons twitteraccount, onze Facebookpagina of de website www.crisis.nl.
- De lokale radio- of tv-zender.
Alle gemeenten en hulporganisaties in de regio werken bij rampen samen. De crisisorganisatie valt onder de Veiligheidsregio Brabant-Noord. Ga voor meer informatie over de veiligheidsregio naar deze website www.vrbn.nl/.