Milieustraat

Adresgegevens

Milieustraat:

 • Kruisbroeksestraat 22, 5281 RT Boxtel
 • Telefoonnummer: (0411) 655 911
 • Postadres: Postbus 10.000, 5280 DA Boxtel


Gemeentewerf:

 • Mijlstraat 45, 5281 LJ Boxtel
 • Telefoonnummer: (0411) 655 911

Openingstijden

Milieustraat:

 • Woensdag, donderdag en vrijdag van 12.30 tot 15.00 uur
 • Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur


De milieustraat is in 2018 gesloten voor burgers op de volgende dagen:

 • Vrijdag 27 april (Koningsdag)
 • Donderdag 10  mei (Hemelvaartsdag)
 • Vrijdag 11 mei (vrijdag na Hemelvaartsdag)
 • Woensdag 26 december (tweede kerstdag)

 

Uitsluitend voor inwoners

De milieustraat is uitsluitend bestemd voor de inwoners van de gemeente Boxtel. Die betalen voor het gebruik ervan via de afvalstoffenheffing. De milieustraat is niet voor bedrijven of mensen van buiten Boxtel.

Met uw hulp willen wij de tarieven in Boxtel voor onze inwoners zo laag mogelijk houden. Dit betekent dat wij er op toezien dat de milieustraat alleen door inwoners van de gemeente Boxtel wordt gebruikt. Bedrijfswagens worden daarom niet zomaar toegelaten. Met uw hulp denken wij deze voorziening voor onze eigen inwoners toegankelijk te kunnen houden tegen aanvaardbare kosten.

De knipkaart is daarom verplicht als toegangsbewijs voor de milieustraat. Onze medewerkers kunnen u vragen om aanvullende legitimatie. 

Geen bouw- of sloopafval

De milieustraat accepteert geen bouw- of sloopafval. Afval van verbouwingen en dergelijke hoort thuis bij de aannemer die het werk uitvoert of sloop-/ transportbedrijven. Daar kunt u ook speciale afvalcontainers huren voor bouwafval en dergelijke. Ook kunt u bij sommige bouwmarkten een bouwafvalzak bestellen. Bij de milieustraat mag maximaal één kuub puin, sloophout en vlakglas per keer aangeboden worden. Met per keer wordt hier bedoeld per verbouwing. Het is dus niet de bedoeling dat u iedere dag een kuub puin naar de milieustraat brengt.

Knipkaart

Als toegangsbewijs en betaalmiddel krijgt u elk jaar een knipkaart thuisgestuurd. Deze kaart met daarop uw adresgegevens moet u altijd bewaren, ook al zijn de knippen op. U kunt een knipkaart met adresgegevens aanvragen als u er geen heeft gehad of als u hem kwijt bent.

Als de knipkaart met adresgegevens op is, dan kunt u een extra knipkaart kopen met het formulier 'aanvraag knipkaart milieustraat'. Deze extra kaart geldt niet als toegangsbewijs. Deze kaart kunt u kopen bij de Milieustraat. Op de milieustraat kunt u uw extra knipkaart betalen met uw pinpas.

Tarieven milieustraat

Vuilniszak2knip
Tuinafval per m31knip
Autoband1knip
Autoband met velg2knippen
Sloophout per m35knippen
Bielzen per stuk5knippen
Schoon puin per m36knippen
Bankstel10knippen
Grofvuil per m310knippen
Tractorband10knippen
Vlakglas per m317knippen

 

Het inleveren van elektrische en elektronische apparaten en spaarlampen/tl-lampen afkomstig van huishoudens uit de gemeente Boxtel mogen gratis ingeleverd worden op de Milieustraat of bij verkooppunten. Koopt u een nieuw apparaat, dan moet de leverancier het oude apparaat meenemen (afhankelijk van of er al dan niet thuisbezorgd wordt).

Werkende apparaten kunnen ingeleverd worden bij de kringloopwinkels in onze gemeente (Het Goed en Vincentius).