Op woensdag 18 november 2020 zijn de herindelingsverkiezingen voor de Gemeenteraad van Boxtel. 

Het dorp Esch maakt vanaf 1 januari 2021 deel uit van de gemeente Boxtel. Bij zo’n gemeentelijke herindeling horen nieuwe verkiezingen. Op 18 november 2020 zijn er in Boxtel dan ook vervroegde verkiezingen voor de gemeenteraad. De leden van de gemeenteraad nemen alle beslissingen die voor de gemeente van belang zijn. Bijvoorbeeld over woningbouw, het aanleggen van straten en fietspaden, jeugdhulp en  hoe hoog de gemeentelijke belastingen zijn.

De herindelingsverkiezingen zijn anderhalf jaar eerder dan de gemeenteraadsverkiezingen in andere gemeenten. Daarom zit de gemeenteraad die we op 18 november kiezen ook anderhalf jaar langer dan de gebruikelijke vier jaar, namelijk tot 2026.

Coronaveilig stemmen

Wij treffen verschillende maatregelen in de stembureaus om besmetting met het coronavirus te voorkomen. Houdt zelf altijd anderhalve meter afstand. 

Voor jouw veiligheid

In alle stembureaus in Boxtel, Liempde, Lennisheuvel en Esch zijn de volgende maatregelen genomen zodat je veilig kunt stemmen:

  • Bij binnenkomst was je jouw handen met desinfecterende gel
  • Volg de pijlen naar het stembureau en naar de uitgang
  • In het stembureau zitten de medewerkers op anderhalve meter afstand van jou en van elkaar
  • Als medewerkers geen anderhalve meter afstand kunnen houden, plaatsen we kuchschermen
  • Tussen de stemhokjes is voldoende afstand
  • Geregeld maken we de stemhokjes, deurklinken en stempotloden schoon en leggen we nieuwe potloden neer

Gezondheidsklachten

Ben je verkouden? Hoest of niest je of heb je een loopneus? Ben je benauwd en/of heb je koorts of verhoging? Ga dan niet zelf naar het stembureau maar vraag iemand om namens je te stemmen. Dat heet machtigen. Bekijk hier alle informatie over machtigen.

Informatie voor politieke partijen

We hebben voor de politieke partijen in Boxtel een aparte pagina waar ze alle informatie vinden over deelname aan de Gemeenteraadsverkiezing op 18 november. Deze pagina vind je hier.