Vluchtelingenopvang in Boxtel

De gemeente Boxtel en de Boxtelaren staan bekend om hun sociale inborst en gastvrijheid. Een reden om samen met de gemeente Sint-Michielsgestel mee te werken aan de opvang van vluchtelingen en asielzoekers. Het aanbieden van opvanglocaties verlicht de soms schrijnende situaties op andere plekken in Nederland. Meewerkend Boxtel!

Opvang Landgoed Velder

Op Landgoed Velder was van 1 november 2022 tot 13 maart 2023 een crisisnoodopvanglocatie (CNO) gevestigd voor 450 vluchtelingen. Het E-magazine 'Vluchtelingen op Velder’ geeft een impressie van de opvangperiode in de CNO. Een podcast, veel foto's, verhalen van medewerkers en vluchtelingen en filmpjes geven een inkijk in de werkwijze en activiteiten op en rondom CNO Velder.  

Luister, lees en kijk mee in het E-magazine.

Opvang vluchtelingen uit Oekraïne

In Boxtel worden de vluchtelingen uit de Oekraïne op 3 plekken opgevangen. Veertig bij Liduina, 135 in de voormalige Rabobank aan de Stationsstraat en 50 bij de Hessemans Hoeve. Iedere locatie heeft slaapkamers die ze met anderen delen, een gemeenschappelijke keuken, sanitair, douches en een woonkamer met faciliteiten. Een flink aantal vluchtelingen is inmiddels aan het werk.  

Reactie Burgemeester Ronald van Meygaarden

“Boxtel heeft de ruimte om mee te werken aan de opvang, en we voelen ons uit menselijk oogpunt geroepen om deze bijdrage te leveren. Boxtel heeft van oudsher een sterke sociale binding en staat bekend om de goede zorg die wij verlenen aan mensen in kwetsbare posities. Het college rekent op de Brabantse gastvrijheid van Boxtel en de Boxtelaren om deze mensen met dezelfde warmte en compassie te ontvangen die we in het verleden al vaker hebben getoond voor mensen in nood.” 

Meer informatie