Vluchtelingenopvang in Boxtel

De gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel vangen samen vluchtelingen op. Zowel de oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne, maar ook de asielzoekers uit andere delen van de wereld. Op deze pagina lees je informatie over deze opvang. 

Oekraïners

Vanaf oktober 2022 biedt Boxtel onderdak aan Oekraïners in het voormalig kantoor van de Rabobank aan de Stationsstraat. Eerder ving Boxtel al Oekraïners op in Liduina en De Kleine Aarde. 

Sint-Michielsgestel biedt plek voor Oekraïners in de opvang bij Kentalis.

Crisisnoodopvang asielzoekers

Vanaf half oktober 2022 wordt landgoed Velder ingericht voor de crisisnoodopvang van 450 asielzoekers. Het gaat dan om de toestroom van vluchtelingen naar het aanmeldcentrum in Ter Apel te ontlasten. De gemeente Boxtel heeft dit in overleg met de Veiligheidsregio Brabant-Noord aangeboden. De noodopvang zal tot half februari opvang bieden. Op het landgoed wordt een omheind terrein ingericht met woonunits die elk geschikt zijn voor vier tot vijf personen. Daar bieden we een kwalitatief goede voorziening met voldoende ruimte voor voorzieningen rondom de woonruimten, zoals recreatieve dagbesteding, catering en sanitaire voorzieningen. Het terrein krijgt een eigen toegangspoort met beveiliging. Lees meer in het persbericht.

Vragen?

Heb je vragen over de vluchtelingenopvang? Bekijk de meest gestelde vragen inclusief antwoorden. 

Staat je vraag er niet bij? Mail dan naar vluchtelingen@mijngemeentedichtbij.nl

Meehelpen?

Wil je meehelpen door spullen zoals kleding of speelgoed te doneren? Wil je je aanmelden als vrijwilliger? Of wil je op een andere manier meewerken? We horen dit graag!

Reactie Burgemeester Ronald van Meygaarden

“Boxtel heeft de ruimte om mee te werken aan de opvang, en we voelen ons uit menselijk oogpunt geroepen om deze bijdrage te leveren. Boxtel heeft van oudsher een sterke sociale binding en staat bekend om de goede zorg die wij verlenen aan mensen in kwetsbare posities. Het college rekent op de Brabantse gastvrijheid van Boxtel en de Boxtelaren om deze mensen met dezelfde warmte en compassie te ontvangen die we in het verleden al vaker hebben getoond voor mensen in nood.”