Vervanging kerosine pijpleiding die door Boxtel loopt

De NAVO heeft aan de regering gevraagd om een oude pijpleiding te vervangen. Deze loopt tussen Klaphek en Best. Deze pijpleiding wordt gebruikt om vliegvelden te bevoorraden met kerosine. De pijpleiding is nu te klein. Om veilig te blijven, moet deze vervangen worden. Daarom wordt er een nieuwe route ontworpen. De pijpleiding gaat door verschillende provincies en gemeenten, waaronder Boxtel. De regering is verantwoordelijk voor het project en zorgt ervoor dat alles goed verloopt.

Twee verschillende projecten in voorbereiding

Het vervangen van de bestaande kerosine pijpleiding is een project van nationaal belang en valt hierdoor onder de rijkscoördinatieregeling. Tegelijkertijd loopt er een ander project dat onder deze rijkscoördinatieregeling valt: de aanleg van de Delta Rhine Corridor (DRC). Omdat op een bepaald punt de tracés van beide leidingen elkaar kruisen is tussen de uitvoerende instanties onderling overleg. Het is toevallig dat beide projecten zo kort op elkaar bekend worden gemaakt en beide tracés door Boxtels grondgebied lopen. Zij staan los van elkaar. De verantwoordelijkheid voor beide projecten ligt bij het Rijk. Als gemeente hebben wij een zogenaamde ‘melding van geen bezwaar’ afgegeven over het hanteren van de procedures van de Rijkscoördinatieregeling.

Meer informatie over de projecten

Voor meer informatie over het project, de informatiebijeenkomst(en) vervanging kerosine pijpleiding en alle bijbehorende documenten kun je terecht op de website van Defensie. Meer informatie over Delta Rhine Corridor kun je vinden op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.