Zelf berekenen
Wil je weten of je recht hebt op vergoedingen van de gemeente? Kijk dan op de website Bereken uw recht. Als je recht hebt op een vergoeding kun je via Bereken uw recht meteen een aanvraag versturen. Hiervoor heb je wel jouw DigiD nodig.
Collectieve zorgverzekering
Wij hebben met de zorgverzekeraars VGZ en CZ een contract afgesloten voor een collectieve ziektekostenverzekering. Of je mag deelnemen aan de collectieve zorgverzekering hangt af van jouw inkomen. Als je deel mag nemen, krijg je een bijdrage in de premie van de aanvullende verzekering. Dat valt onder bijzondere bijstand.
Meer informatie
Op Gezond Verzekerd lees je hoe het werkt. Heb je vragen over de collectieve zorgverzekering? Neem contact op met Wegwijs.
Kortingsregeling voor muziekonderwijs
Samen met CultuurBox moedigen we kinderen aan om hun muziektalent te ontwikkelen. Je kunt één keer per jaar een vergoeding krijgen voor muzieklessen voor jouw kind. Meer over de kortingsregeling voor muziekonderwijs
Computer en school
Een computer voor school kopen kan duur zijn. Gaat jouw kind naar de middelbare school? Is hij of zij nog geen 18 jaar en kun je de kosten voor de computer niet (helemaal) uit jouw eigen inkomen betalen? Met 'Bereken uw recht' kun je kijken of je recht hebt op een vergoeding van de gemeente. Of je een vergoeding krijgt hangt af van jouw inkomen en vermogen.
Welzijnsfonds vergoeding voor sport, cultuur en recreatie
Het Welzijnsfonds geeft een vergoeding voor activiteiten voor sport, cultuur en recreatie. Wij vinden het belangrijk dat alle inwoners mee kunnen doen met deze activiteiten. Ook inwoners met een laag inkomen. Wil je weten of je gebruik kunt maken van het Welzijnsfonds? Met 'Bereken uw recht' kun je kijken of je recht hebt op een vergoeding van de gemeente.
Wil je het declaratieformulier Welzijnsfonds opvragen?
Dat kan door een mail te sturen naar digitale-dienstverlening@mijngemeentedichtbij.nl.
Studietoeslag
Voor studenten met een beperking of chronische ziekte is het vaak moeilijk om een studie te combineren met een bijbaan. Is dat bij jou het geval? Dan kom je misschien in aanmerking voor een studietoeslag. De studietoeslag is geen lening die je moet terugbetalen. De studietoeslag is een extra steuntje in de rug om een opleiding te volgen of af te maken. Je kunt de toeslag bijvoorbeeld gebruiken voor kamerhuur of om je studiebeurs te verlagen. Zo hoef je minder geld (bij) te lenen en heb je minder schuld.
Wat zijn de voorwaarden?
- Je krijgt geen Wajong-uitkering.
- Je krijgt Studiefinanciering (WSF) of een bijdrage op grond van de Wet-tegemoetkoming-onderwijsbijdrage-en-schoolkosten (WTOS).
- Je bent door een ziekte of gebrek structureel niet in staat om naast jouw studie inkomsten te verdienen. Je kunt dit laten zien door een recent medisch rapport van een erkend keuringsarts. Hieruit blijkt dat je door jouw handicap beperkte capaciteit hebt. Het rapport mag niet ouder zijn dan 2 jaar. Heb je dit rapport niet? Dan beoordeelt de gemeente of je op grond van de verordening loonkostensubsidie tot de doelgroep behoort. Het kan zijn dat er onderzoek nodig is.
Vragen over de studietoeslag?
Voor vragen over de studietoeslag kun je het beste contact opnemen met Wegwijs. Je bereikt Wegwijs via (0411) 65 59 90 of via wegwijs@boxtel.nl.