Gebiedsdag GreenTech Park Brabant
Op dinsdag 18 januari 2022 organiseert GreenTech Park Brabant haar eerste gebiedsdag. Het doel van deze dag is om de directe omgeving goed te informeren over de huidige stand van zaken en wat de verdere projectaanpak is. De bijeenkomst vindt plaats van 20.00 uur tot 22.00 uur.
Aanmelden
Ben je direct omwonende van het gebied of heb je een bedrijf in de directe omgeving en wil je de ontwikkeling actief volgen of daaraan bijdragen? Dan nodigen we je harte uit deel te nemen aan de Gebiedsdag GreenTech Park Brabant. Je kunt je aanmelden via Greentech@mijngemeentedichtbij.nl. Heb je nog vragen? Of wil je meer informatie? Dan kun je ook dit e-mailadres gebruiken. We hadden deze bijeenkomst het liefst live gehouden voor een interactieve ontmoeting, maar zijn door de coronamaatregelen vooralsnog genoodzaakt het digitaal te organiseren.
Onderzoek Arcadis
Adviesbureau Arcadis heeft verschillende onderzoeken uitgezet ten behoeve van de ontwikkeling van GreenTech Park Brabant. Hieronder lees je welke verschillende vormen van research zijn uitgerold.
Quickscan natuur
De voorgenomen ontwikkeling van GreenTech Park Brabant kan leiden tot eventuele effecten op beschermde soorten en/of gebieden en daarmee tot overtredingen in het kader van de Wet Natuurbescherming (Wnb). Om dit te beoordelen, wordt een quickscan natuur uitgevoerd. Op 29 november 2021 heeft hiervoor het veldbezoek plaatsgevonden. Begin 2022 zijn de resultaten van de quickscan bekend. Aan de hand daarvan wordt gekeken of vervolgonderzoek noodzakelijk is.
Aeriusberekeningen
Voor de voorgenomen ontwikkeling zijn eveneens in het kader van de Wet natuurbescherming Aeriusberekeningen gemaakt om inzicht te krijgen in de mogelijke effecten van stikstofdepositie op omliggende Natura2000-gebieden. Natura2000-gebied Kampina en Oisterwijkse vennen ligt op circa 1,5 kilometer.
Watertoets
Waterbeheerders worden tijdens het proces van de watertoets betrokken bij de planvorming om zo een duurzame omgang met hemel-, grond- en oppervlaktewater te waarborgen en ‘water’ mee te laten wegen in het planproces. Op dit moment wordt een concept waterparagraaf opgesteld.
Historisch bodemonderzoek
Het doel van dit onderzoek is vast te stellen wat het effect van de beoogde ontwikkeling is op de bodemkwaliteit en wat de milieuhygiënische bodemkwaliteit is in relatie tot de beoogde bestemming. De werkzaamheden voor het historisch bodemonderzoek zijn in gang gezet.