Uitnodiging bijeenkomst over Veiligheid in het digitale verkeer

Graag nodigen wij je uit om je te informeren over veiligheid in het digitale verkeer. Op dinsdag 23 april 2024 van 13.30 tot 16.00 uur ben je van harte welkom in de Raadzaal van het gemeentehuis Boxtel. Wij maken in ons leven steeds meer gebruik van computers. Dat geldt ook voor senioren. Het brengt ons veel goeds: contacten, gemakkelijke toegang tot informatie en ontspanning. Maar helaas horen we ook steeds vaker over digitale criminaliteit.

Wat is digitale criminaliteit?

Misdaden die gepleegd worden met een ICT-middel, dus een computer, smartphone, smartwatch of tablet. Bij gebruik van het internet worden jouw gegevens of geld ontfutseld. Bijvoorbeeld bij Bankphising, Helpdeskfraude,
Marktplaatsfraude, Datingfraude, etc. Of je denkt dat jouw zoon of dochter via Whatsapp vraagt om geld over te maken en het blijkt een oplichter te zijn.

Wat kun je doen om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van digitale criminaliteit?

Op die vraag krijg je antwoord van Femke Slaats, wijkagent en expert op het gebied van digitale criminaliteit en Chris van der Graaf, zelfstandig adviseur van de RegioBank in Boxtel. Dit soort bijeenkomsten zijn eerder ook in andere gemeenten met succes georganiseerd.

Femke Slaats, wijkagent en expert op het gebied van digitale criminaliteit

Wanneer en waar is de bijeenkomst?

Deze bijeenkomst wordt gehouden op dinsdag 23 april 2024 in de Raadzaal van het gemeentehuis van Boxtel. De presentaties beginnen om 14.00 uur en zijn rond 16.00 uur afgelopen. De raadzaal is vanaf 13:30 uur geopend.
Wil je deze middag niet missen? Dan kun je je aanmelden via: kbo.boxtel@gmail.com. Je bent van harte welkom.