Werkzaamheden reconstructie Bosscheweg

Van maandag 04 december 2023 tot en met vrijdag 29 maart 2024 zijn er wegwerkzaamheden op de Bosscheweg in het gedeelte rotonde Dukaat tot de aansluiting met Heem van Selis.  

Waarom aanpassingen aan de weg

De Bosscheweg is een van de belangrijkste ontsluitingswegen van de gemeente Boxtel. Door bouwontwikkelingen in het plan Heem van Selis en Langen Linden zijn aanpassingen aan de Bosscheweg nodig om het verkeer veilig en vlot te laten doorstromen. De rijbanen worden gescheiden met een middenberm en uitgevoerd in geluid-reducerend asfalt. Aan de westzijde komt een vrijliggend fietspad te liggen, ook de wegaansluitingen op de rotonde Dukaat worden aangepast. 

Bereikbaarheid

Het lokale autoverkeer van Boxtel-Noord naar Boxtel-Zuid en andersom rijdt over een tijdelijke rijbaan langs. Hier geldt een snelheidsbeperking. De aansluitingen Dukaat en Marie Gijsenstraat op de rotonde Dukaat worden afgesloten en omgeleid. Verkeer moet rekening houden met langzaam rijdend verkeer, vertraging en verkeershinder.  

Omleidingen  

Verkeer op de A2 komend vanaf ’s-Hertogenbosch met als bestemming Boxtel Centrum en Oost wordt bij afslag 25 ‘Boxtel Noord’ geadviseerd om te rijden via afslag 26 Boxtel-Liempde-Schijndel-Ladonk. Dit verkeer kan dan via de Keulsebaan en de Eindhovenseweg Boxtel bereiken. Verkeer uit de wijk Boxtel Noord en Selissen worden omgeleid naar de aansluitingen Achterberghstraat, Baandervrouwenlaan en Laan van Selis. Doorgaand fietsverkeer wordt omgeleid via de Poolsestraat. Gele borden langs de weg geven de omleidingsroutes aan. 

Hinder

Tijdens de werkzaamheden zal het op de Bosscheweg en de omleidingsroutes druk worden. Je dient rekening te houden met ernstige verkeershinder in de vorm van langzaam rijdend verkeer en vertraging. Reis niet als het niet per se hoeft, mijd de Bosscheweg en omleidingsroutes in de ochtend en avondspits, pak de fiets als het kan. 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met de Bouwapp

Heijmans Infra B.V. voert de reconstructie van de Bosscheweg uit in opdracht van de gemeente Boxtel. Heijmans heeft een Bouwapp waar de laatste informatie over de werkzaamheden in terug te vinden is. Ook contactgegevens zijn in de Bouwapp te vinden. De Heijmans Bouwapp is als volgt op jouw mobiele telefoon of tablet te downloaden:  

  • Ga naar de appstore op jouw telefoon om de app gratis te downloaden   
  • Zoek in de Bouwapp naar ‘Reconstructie Bosscheweg Boxtel’ 
  • Open het project en klik op volgen   
  • Selecteer de betreffende doelgroep   

Heb je na het lezen van dit bericht nog vragen?