WOZ-beschikking wordt dit jaar eind april verstuurd

Normaal gesproken vallen rond deze tijd bij de meeste mensen de jaarlijkse WOZ-beschikkingen en aanslagen gemeentelijke heffingen in de bus. Dit jaar zal dit anders zijn. De WOZ-beschikkingen/aanslagen gemeentelijke heffingen worden dit jaar eind april verstuurd. De vertraging wordt vooral veroorzaakt door het grote aantal bezwaarschriften dat vorig jaar is ingediend tegen de WOZ-waarde. Hierdoor kunnen de nieuwe WOZ-waarden en de tarieven van de onroerendezaakbelastingen pas in april vastgesteld worden.
 

Betalingstermijn schuift op

De latere verzending van de WOZ-beschikkingen/aanslagen betekent ook dat de betalingstermijnen opschuiven. Het aantal betalingstermijnen blijft echter gelijk. Bij verzending eind februari werd de aanslag bij automatische incasso in 10 maandelijkse termijnen geïnd. Afschrijving vond dan plaats over de periode maart tot en met december. Nu zal de maandelijkse afschrijving plaatsvinden over de periode mei 2024 tot en met februari 2025.

Aangifte inkomstenbelasting 2023

Voor de aangifte inkomstenbelasting over 2023 heb je de WOZ-waarde nodig die vorig jaar (2023) is vastgesteld. Hierbij geldt als waardepeildatum 1 januari 2022. Je kunt de WOZ-waarde van jouw woning inzien via de website van wozwaardeloket

Meer informatie over belastingen

Kijk voor meer informatie op de pagina over belastingen. Je kunt ook contact opnemen met de medewerkers van Team Belastingen via belastingen@boxtel.nl of door te bellen naar (0411) 65 59 00. Ze zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.