Verhuizen vanuit het buitenland
Verhuis je vanuit het buitenland naar gemeente Boxtel of verblijf je het komende half jaar minimaal 4 maanden in Nederland? Schrijf je dan persoonlijk binnen 5 dagen na aankomst in. Maak hiervoor een afspraak. Verhuizing online doorgeven kan niet.
Praktische informatie
- Verhuizen je partner en/of kinderen met je mee? Kom dan samen naar het gemeentehuis.
- Stond je eerder in Nederland ingeschreven en ben je vóór 1994 vertrokken? Schrijf je dan persoonlijk in. Maak hiervoor een afspraak.
- Heb je niet de Nederlandse nationaliteit en kom je uit een land dat geen EU-lidstaat is? Neem dan contact op met de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Ga hiervoor naar ind.nl of bel naar 0900 123 45 61.
- Heb je asiel aangevraagd? En woon je in een asielcentrum of opvangcentrum? Dan kun je je de eerste 6 maanden nog niet inschrijven bij de gemeente.
- Kom je uit de Europese Unie en wil je werken en wonen in Nederland? Lees dan de brochure op rijksoverheid.nl. In de brochure vind je tips over wonen, werken, belastingen, inschrijving in de Basisregistratie Personen (BRP), gezondheidszorg en instroom in scholen.
Documenten meenemen
- Een geldig paspoort. Inwoners van de EU mogen ook een identiteitskaart gebruiken. Heb je de Nederlandse nationaliteit? Dan moet je ook je Nederlandse paspoort of identiteitskaart laten zien.
- Originele documenten van gebeurtenissen in het buitenland zoals: geboorte (geboorteakte), huwelijk (huwelijksakte), echtscheiding, geboorte van kinderen, adoptie, ouderlijk gezag, erkenning kind en overlijden (overlijdensakte).
- De huur- of koopovereenkomst als je in een eigen koop- of huurwoning gaat wonen.
- Kom je uit België, Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten, Sint Eustatius of Saba? Neem dan ook je bewijs van uitschrijving mee.
Verhuizen naar het buitenland
Ga je verhuizen naar het buitenland?
Maak dan een afspraak of doe digitaal aangifte van je vertrek naar het buitenland.
Wil je weten waar je nog meer rekening mee moet houden als je naar het buitenland vertrekt? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid.
Verhuizen naar een andere gemeente
Geef je verhuizing door aan de gemeente waar je naartoe verhuist. Uitschrijven bij gemeente Boxtel hoeft niet. Dat regelen wij voor je.
Wie geeft verhuizing door
Je eigen verhuizing doorgeven
- Dat kan als je 16 jaar of ouder bent.
Verhuizing voor iemand anders doorgeven. Dat kan voor:
- Je minderjarige kind, als jij de ouder, voogd of verzorger bent.
- Je echtgenoot of geregistreerd partner.
- Je meerderjarige kind, als hij of zij meeverhuist.
- Je ouder, als hij of zij meeverhuist.
- Iemand die onder curatele staat, als jij curator bent.
Verhuizing voor iemand anders doorgeven kan niet altijd
- Je kunt geen verhuizing doorgeven van bijvoorbeeld een vriend of vriendin met wie je samenwoont zonder geregistreerd partnerschap. Dat kan alleen deze persoon zelf doorgeven.
- Ben je ongehuwd? Hebben jullie een samenlevingscontract? Dan dient ieder afzonderlijk de verhuizing door te geven.
Als je bij iemand gaat inwonen
Bij inwoning hebben wij een bewijs van toestemming van de hoofdbewoner of eigenaar van het pand nodig. Dit formulier moet je door de hoofdbewoner of eigenaar laten tekenen. Bij de verklaring hoort ook een kopie van het identiteitsbewijs van de hoofdbewoner of eigenaar.
Je doet digitaal aangifte van je verhuizing
Je maakt een scan of een digitale foto van het ingevulde en getekende formulier en de kopie van het identiteitsbewijs. De scans of de foto’s voeg je als bijlage toe aan de aangifte van je verhuizing.
Je komt persoonlijk aangifte van je verhuizing doen.
Hiervoor maak je een afspraak. Je neemt het ingevulde en getekende formulier mee naar de afspraak. Ook neem je de kopie van het identiteitsbewijs van de hoofdbewoner of eigenaar mee.
Aan wie wij verhuizing doorgeven
De gemeente Boxtel geeft je verhuizing automatisch door aan de volgende overheidsinstanties:
- Belastingdienst
- Ziektekostenverzekering
- Rijksdienst voor het wegverkeer (RDW)
- Sociale Verzekeringsbank (SVB)
- Pensioenfonds
- Waterschap
- DUO (student)
Je geeft je verhuizing onder andere zelf door aan:
- werkgever
- huisarts en tandarts
- verzekeringsmaatschappijen
- bank
- verenigingen
- uitgevers (tijdschriften/ dagbladen)
Briefadres aangeven
Kun je aantonen dat je nergens woont of verblijf je in een instelling? Dan kun je kiezen voor een briefadres. Dat kan het adres van een familielid of vriend zijn. De hoofdbewoner van het adres moet toestemming geven voor het gebruik van het adres. Daarnaast is hij of zij verplicht om jouw post aan jou door te geven.
Een briefadres vraag je persoonlijk aan in het gemeentehuis bij balie burgerzaken. Neem hiervoor contact met ons op via (0411) 65 59 11.